Workshops

Het is ook mogelijk om tijdens een workshop uw eigen unieke sieraad te maken. De workshops vinden plaats in ons atelier in een van de mooiste steegjes van Leiden, de Pieterskerk-Choorsteeg. De workshops zijn voor iedereen geschikt, u heeft dus geen ervaring nodig. U maakt gebruik van het gereedschap aanwezig in het atelier.

De workshops duren veelal 3 tot 4 uur. Ze vinden plaats op het moment dat het u uitkomt, dus ook in de avonduren en weekend, maar buiten de openingstijden van de winkel zodat er in alle rust gewerkt kan worden. De workshops zijn voor twee personen, zodat u goed en intensief begeleidt kunt worden. Aan het einde van de dag gaat u naar huis met uw zelf gemaakte sieraad!

Er zijn diverse soorten workshops, maar het is ook mogelijk om een workshop op maat te volgen passend bij uw wensen en ideeën. In deze folder vindt u alle informatie.

Zilveren armband met tekst

Tijdens deze workshop maakt u een zilveren armband. De afmetingen, tekst en afwerking kunt u zelf bepalen. In de armband kunt u zelf een persoonlijke tekst zetten. Deze tekst ‘slaat’ u er in, wat uiteraard eerst even geoefend zal worden voor u aan de tekst in de armband begint.

Set van drie aanschuifringen

U maakt tijdens deze workshop drie ringen die met elkaar gedragen kunnen worden, vandaar de naam aanschuifringen. De ringen worden gemaakt van zilverdraad, wat beschikbaar is in verschillende soorten en diktes, daarnaast zijn er verschillende bewerkingen/afwerkingen mogelijk. Zo kunt u dus ook verschillende ringen maken! Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld parels of andere extra’s op de ring te plaatsen. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Zilveren ring

In deze workshop maakt u een zilveren ring welke u geheel zelf ontwerpt. De ring wordt gemaakt uit zilver plaat, welke door u in de juiste vorm en maat wordt gezaagd en vervolgens verder wordt bewerkt. Daarnaast is het nog mogelijk om tegen meerkosten extra’s zoals parels of stenen door ons toe te laten voegen. In de winkel zijn diverse voorbeelden aanwezig om inspiratie op te doen.

Zilveren hanger of broche

Naast ringen en armbanden, is het ook mogelijk om een hanger voor uw ketting te maken of een mooie broche. Deze wordt gemaakt uit zilver plaat, welke door u in de juiste vorm en maat wordt gezaagd en vervolgens verder wordt bewerkt. Daarnaast is het nog mogelijk om tegen meerprijs extra’s zoals parels of stenen door ons toe te laten voegen.

Trouwringen

Gaan jullie trouwen en zijn jullie op zoek naar iets unieks? Het is bij ons ook mogelijk om zelf jullie trouwringen te ontwerpen én te maken! Eerst maken jullie in samenwerking met de goudsmid een ontwerp voor de trouwringen en bepalen jullie welk materiaal er wordt gebruikt. Vervolgens plannen jullie samen met ons een dag voor de workshop. Zo kunnen jullie samen twee ringen ontwerpen die bij elkaar passen en ook bij jullie passen.

Contact

Pieterskerk-Choorsteeg 17
2311 TR Leiden
Nederland

+31(0)6 10221332
info@dezilverfabriek.nl

KVK 68961790
BTW NL001119658B93

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 11:00 - 17:00
Vrijdag 11:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag Gesloten
Volg ons